Basiscursus Excel

Bij iedere baan waarbij u achter de computer moet werken is Excel-kennis wel vereist. De meeste werkgevers verwachtten dan ook dat u fatsoenlijk met dit programma om kunt gaan. Heeft u nog helemaal geen ervaring met Excel dan is de Basiscursus Excel iets voor u.

Professionele Cursus Excel

Wil je snel en goedkoop een professionele cursus Excel volgen? Bekijk de Excel cursussen

 

Na het volgen van de basiscursus is het de bedoeling dat u helemaal wegwijs bent in het programma Excel. Door middel van les en het maken van opdrachten leer je stapsgewijs hoe het programma in elkaar zit. U leert omgaan met alle belangrijke functie binnen Excel.

Wat leer je?

Bij de meeste cursussen komen sowieso de volgende onderdelen aan bod:
– Rekenen met Excel
– Tabellen Analyseren
– Toepassen van formules
– Het opmaken van Excel documenten
– Het maken van eenvoudige grafieken en tabellen
– Het afdrukken van Excel-documenten
– Werkenbladen invoegen
– Gegevens filteren


Per cursus Excel kunnen de onderdelen afwijken, maar dit zijn wel de onderdelen die in het algemeen behandeld worden.

Excel versie

Er zijn verschillende versies van Excel. Excel 2003, Excel 2007 en Excel 2010, het is slim om vooraf uzelf af te vragen met welke versie van Excel u wilt werken. Aan de hand daarvan kiest u een cursus uit. Het is niet handig om een cursus Excel 2003 te volgen terwijl je moet gaan werken met Excel 2010. Het verschil tussen Excel 2003 en Excel 2007/Excel 2010 is zodanig groot, dat wanneer u de cursus afgerond heeft, die niet gelijk is aan de versie die u gaat gebruiken, het lastig is om ermee te werken.