Excel kopen

Ben je nog niet in het bezit van Excel? Maar wil je wel graag aan de slag met het berekenen van gegevens in een overzichtelijke tabel? Je kan dan overwegen om het pakket van Microsoft aan te schaffen, maar er zijn ook een aantal alternatieven. Welke zijn dit en wat zijn de voor en nadelen van ieder pakket?

Professionele Cursus Excel

Wil je snel en goedkoop een professionele cursus Excel volgen? Bekijk de Excel cursussen

Office; kantoorpakket

Excel wordt gebruikt als de naam voor een stukje software waarmee je gegevens overzichtelijk kan maken in een tabel. Dit is ingedeeld in rijen en kolommen en op die manier ontstaan er cellen. Dit is één vakje binnen een tabel. Deze cel kan je weer opmaken op verschillende manieren.

Het pakket is door de loop van de jaren veel uitgebreid. Je kan tegenwoordig hele uitgebreide grafieken maken en dit helemaal vormgeven zoals jij dit wilt.

Een programma als Excel wordt door meerdere bedrijven aangeboden. Microsoft, maar ook Google en andere wat minder bekende bedrijven. Verderop deze pagina hierover meer. Excel valt bij Microsoft en bij een aantal andere bedrijven onder het onderdeel Office. Office betekend kantoor. Binnen Office heb je vaak ook nog een aantal andere stukjes kantoorsoftware zoals Powerpoint en Word. Natuurlijk kan je Office ook gewoon thuis gebruiken.

Wat veel mensen denken is dat als zij een nieuwe computer aanschaffen, zij standaard beschikken over Office. Dit is dus niet het geval.

Microsoft Office

Microsoft is het bedrijf achter het bekende besturingssysteem Windows. Daarnaast maakt Microsoft ook Software zoals Excel, Powerpoint, Word, Access, Outlook, Visio, Project en nog een aantal pakketten. Deze software wordt verkocht als totaalpakket. Je koopt dus bijvoorbeeld Microsoft Office Home & Student, waaronder Word, Excel en Powerpoint vallen. Dit is voor de meeste mensen overigens ook voldoende.
Om de 3 jaar komt er ongeveer nieuwe software uit. Zo heb je Excel 2003, 2007, 2010 en 2013.
De prijs voor Office Home & Student 2013 varieert van 105 tot 140 euro.
Wanneer je voor meerdere PC’s het pakket wilt aanschaffen, kan je overwegen om bijvoorbeeld een 3 in 1 pakket te nemen. Je betaald slechts 1 keer voor dit pakket.
Bekijk de website van Microsoft Office.

OpenOffice

Apache is een ontwikkelaar van OpenSource software. Dit houdt in dat het voor iedereen gratis is. Zij hebben een pakket op de markt wat vergelijkbaar is met de Office van Microsoft, alleen betaal je voor deze helemaal niets. Het verschil zit vooral in het aantal functionaliteiten en de ondersteuning, maar mocht je alleen af en toe even en brief schrijven, kan je prima uit de voeten met dit gratis pakket.
De benaming van de Software bij OpenOffice is net iets anders als bij Microsoft Office. Zo heet Excel bijvoorbeeld Calc en Word heet Writer. Benieuwd naar OpenOffice? Bekijk de website van OpenOffice. Wil je weten hoe je OpenOffice moet installeren? Bekijk het in de video hieronder.

Google Docs

Het grote bedrijf Google wat bekend staat om zijn zoekmachine, heeft nog vele andere projecten. Wel hebben veel van de producten van Google iets gemeen; je kunt ze online gebruiken. Zo ook voor Google Docs.
Met Google Docs staan al je bestanden online. Via je browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Google Chrome, kan je naar de website van Google Docs gaan en daar met jouw eigen Google account je bestanden bekijken. Het voordeel hiervan is, is dat je dit vanaf iedere locatie kan doen. Je kan dus overal werken. Het nadeel is, is dat op het moment dat je geen internet hebt, je ook niet kan werken. Ook bij Google Docs is het zo dat je beschikt over meerdere pakketten. Zo heb je Spreadsheet als vervanger voor Excel en Document als vervanger voor Word.
Wil je meer weten over Google Docs? Bekijk de website van Google Docs of bekijk de video hieronder.